Donkin sunnuntaipyhäkoulu (9.2.2020)

7.2.2020

9.2.2020, (3. sunnuntai ennen paastonaikaa), Donkin sunnuntaipyhäkoulu
Kohderyhmä: perheet, lapset ja junnut

Aihe: Ansaitsematon armo

Evankeliumiteksti: Matt. 19:27–30
Pietari sanoi Jeesukselle: ”Me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua. Mitä me siitä saamme?”
Jeesus sanoi heille:
”Totisesti: kun Ihmisen Poika uuden maailman syntyessä istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle, silloin tekin, jotka olette seuranneet minua, saatte istua kahdellatoista valtaistuimella ja hallita Israelin kahtatoista heimoa. Ja jokainen, joka minun nimeni tähden on luopunut talostaan, veljistään tai sisaristaan, isästään, äidistään tai lapsistaan tai pelloistaan, saa satakertaisesti takaisin ja perii iankaikkisen elämän. Mutta monet ensimmäiset tulevat olemaan viimeisiä ja viimeiset ensimmäisiä.”

Opetus
Vuosituhansien ajan ihmisten kaupankäynnin keino on ollut vaihtokauppa. Kun menet kauppaan ja haluat ostaa jotain, menet kassalle ja annat tavarasta vaihdossa rahaa. Kaksi kaverusta voi sanoa toisilleen: ”Jos autat mua haravoimaan pihaa, mä autan sua läksyissä.” Ei ole väärin tehdä vaihtokauppaa, mutta on tärkeää myös muistaa, että Jumala kutsuu meitä rakastamaan toisia ja auttamaan, vaikka me emme saisikaan siitä mitään vastineeksi. Koska Jumala on rakastanut ensin meitä, tulee myös meidän rakastaa ja auttaa toisia ja näin toteuttaa Jumalan hyvää suunnitelmaa elämässä.

Päivän evankeliumitekstissä Pietari taitaa kysyä Jeesukselta sellaista, joka on ollut muidenkin opetuslasten mielessä: mitä he saavat siitä, että ovat jättäneet kaiken taakseen ja lähteneet seuraamaan Jeesusta? Hän rohkaisee opetuslapsiaan sillä, että heille on varattu paikka hänen valtaistuimensa vieressä. Kyse ei ole kuitenkaan kaupankäynnistä, vaan ikuisesta elämästä Jeesuksen kanssa. Jeesus kutsui opetuslapset seuraamaan häntä ja oppimaan häneltä. Myös meitä Jeesus kutsuu pitämään muita asioita vähemmän tärkeinä kuin häntä. Jeesus otti maksettavakseen meidän pahojen tekojemme ja ajatustemme, eli syntiemme rangaistuksen. Hänen ansiostaan meillä on kaikki, mitä tarvitaan pelastukseen. Tätä on armo, eli ansaitsematonta rakkautta meidän osaksemme. Meistä kukaan ei voi ansaita sitä rakkautta, jota Jumala meitä kohtaan osoittaa. Hän rakastaa meitä, koska hän on meidät luonut. Eikö se ole todellakin arvokkaampaa, kuin kaikki mitä meillä on täällä maan päällä? Kuvittele mielessäsi maailman suurin aarrekammio, joka on täynnä kultaa, jalokiviä ja kaikkea muuta kallista. Se eikä mikään ole läheskään yhtä hienoa ja arvokasta kuin ikuinen elämä Jeesuksen kanssa, joka rakastaa sua ja mua äärettömän paljon.

Viimeisenä kuulimme, kuinka Jeesus sanoi, että monet ensimmäiset tulevat olemaan viimeisiä ja viimeiset ensimmäisiä. Eikö se ole ihmisten silmissä nurinkurista? Jos voittaa kilpailun, eihän voittajaa heitetä viimeiselle paikalle? Monessa kohtaa Raamattu osoittaa meille, että Jumala ajattelee eri tavalla kuin ihmiset ajattelevat. Ihmiset monesti ajattelevat omia tarpeitaan, valtaa ja hallitsemista, mutta Jeesuksen seuraaminen ja rakastaminen on hänen kanssaan elämistä ja toisten auttamista. Tähän olet sinäkin kutsuttu!

Päivän kysymys
Mitä sä oot saanut Jeesukselta? Ootko muistanut kiittää häntä?

Toimintaidea
Piirtäkää ja keskustelkaa yhdessä siitä, millainen on Jumalan valtakunta. Miltä se näyttää? Millä tavalla Jumalan valtakunta näkyy meidän elämässämme? Millä tavalla me voimme osoittaa Jumalan rakkautta toisille?

Laulut
Ylistäkää Herraa taivas ja maa
https://www.justsomelyrics.com/…/petri-kosonen-%26-band-yli…
Evankeliumi
https://lyrics.fi/pekka-simojoki/evankeliumi
https://www.youtube.com/watch?v=Ft34EEGiP4g

Rukous
Rakas Jeesus, auta mua näkemään kuinka arvokkaan lahjan sä olet antanut mulle, kun otit mun syntien rangaistuksen omille harteillesi. Kiitos siitä, että rakastat mua ja jokaista, jonka olet luonut. Siunaa perheitämme ja läheisiämme ja ole kanssamme. Sun nimessäsi, aamen.

http://www.freebibleimages.org/ill…/jesus-question-adultery/

Kirjoittaja: Mirkka Lammi

Share This