Donkin sunnuntaipyhäkoulu (26.01.2020)

21.1.2020

26.01.2020 Donkin sunnuntaipyhäkoulu (3.sunnuntai loppiaisesta)

Kohderyhmä: lapset, junnut ja perheet

Aihe: Jeesus herättää uskon.

Evankeliumiteksti:

Joh. 4: 39–42

Monet tuon Samarian kaupungin asukkaista uskoivat Jeesukseen kuultuaan naisen todistavan: ”Hän kertoi minulle kaiken mitä olen tehnyt.” Kun samarialaiset tulivat Jeesuksen luo, he pyysivät häntä jäämään kaupunkiin, ja hän jäikin sinne kahdeksi päiväksi. Yhä useammat uskoivat Jeesukseen kuultuaan hänen itsensä puhuvan, ja he sanoivat naiselle: ”Nyt emme enää usko vain sinun puheesi perusteella. Me olemme nyt itse kuulleet häntä ja tiedämme, että hän todella on maailman pelastaja.”

Opetus:

Monien juutalaisten mielestä samarialaiset eivät olleet kunnon ihmisiä ja palvelivat Jumalaa eri tavalla. Usein jos esimerkiksi samarialainen tuli tiellä vastaan, niin juutalainen siirtyi kävelemään kauemmas. Kunnon juutalaisten ei ajateltu olevan tekemisissä samarialaisten kanssa, joten oli hyvin erityislaatuista, että Jeesus meni Samariaan ja opetti ihmisiä siellä.

Ensimmäiseksi Jeesus kohtasi Samariassa erään naisen, Sykar nimisen kaupungin kaivolla (Joh.1:1-29). Tämä nainen on elänyt tavalla joka on Jumalan tahdon vastainen ja joutuu käymään hakemassa vettä ilman seuraa, koska muut ihmiset eivät halua olla sellaisen syntisen kanssa tekemisissä. Jeesus kuitenkin pyytää naiselta vettä ja puhuu hänen kanssaan, mikä osoittaa välittämistä ja arvostusta naiselle. Jeesus ei hyväksy naisen vääriä elämänvalintoja, mutta rakastaa naista ja haluaa antaa tälle uuden elämän. Tämä hämmästyttää häntä ja vielä enemmän hän hämmästyy, kun Jeesus lupaa naisen löytävän ikuisen elämän vettä, kun uskoo Jeesukseen.

Tämä sama nainen menee kertomaan kaikille kaupungin asukkaille, että millaisen miehen hän oli kohdannut kaivolla. Ja koska nainen kertoi ihmisille, niin he tulivat itse tapaamaan Jeesusta. Ja Jeesus tuli asumaan heidän luokseen ja opetti heitä, niin he alkoivat uskoa Jeesukseen maailman pelastajana.

Jumala usein etsii niitä, jotka ovat kauimpina Hänestä. Hän haluaa pelastaa kaikki maailman ihmiset, vaikka nämä olisivat eläneet miten huonosti tahansa ja tehneet miten huonoja valintoja tahansa. Itse asiassa me kaikki tarvitsemme Jeesusta yhtä paljon ja Jeesus voi käyttää meistä jokaista yhtä paljon: kun uskomme Jeesukseen, niin meistä tulee Hänen työkavereitaan maailman pelastamisessa ja se on maailman siistein työ.

Päiväkysymys: Tiedätkö jonkun joka ei usko Jeesukseen? Voisitko rukoilla hänen puolestaan vaikka vanhempiesi kanssa?

Rukous:

Rakas Taivaan Isä, kiitos että olet antanut meille Jeesuksen pelastajaksi. Me rukoilemme kaikkien maailman maiden ja kansojen puolesta, että kaikki ihmiset saisivat oppia tuntemaan Jeesuksen. Kiitos kun saamme olla työkavereitasi tässä suuressa tehtävässä!

Toimintaidea:

Askarrellaan yhdessä kaupungin asukkaat!

Tarvikkeet:
paperia
väri- ja lyijykyniä
sakset
jäätelötikkuja
liimaa
Lapset voivat piirtää itse hahmot (jokaiselle oma hahmo) ja esineet (esim. kaivo ja aurinko) tai värittää valmiiksi piirretyt hahmot. Leikatut hahmot liimataan kiinni jäätelötikkuun. Miettikää mitäköhän ihmiset ovat tehneet sen jälkeen kun olivat alkaneet uskoa Jeesukseen? Lähtikö joku kertomaan naapurikylään, tai naapurimaahan ilouutisesta?

Laulut:
Virsi: Kuule Isä Taivaan pyyntö tää (501), Mä silmät luon ylös taivaaseen (490)

Viisikielinen: Jippii (363), Lähde lähetystyöhön (373)

Share This