Donkin sunnuntaipyhäkoulu (Kirkastussunnuntai) (4.8.2019)

4.8.2019

4.8.2019 Donkin sunnuntaipyhäkoulu (Kirkastussunnuntai)

Kohderyhmä: lapset, junnut ja perheet

Aihe: Kirkastettu Kristus

Evankeliumiteksti:

Matt. 17: 1-8

Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen. Siellä hänen ulkomuotonsa muuttui heidän nähtensä: hänen kasvonsa loistivat kuin aurinko ja hänen vaatteensa tulivat valkeiksi kuin valo.
Samassa heille ilmestyivät Mooses ja Elia, jotka keskustelivat Jeesuksen kanssa. Pietari puuttui puheeseen ja sanoi Jeesukselle: ”Herra, on hyvä, että me olemme täällä. Jos tahdot, teen tänne kolme majaa: sinulle ja Moosekselle ja Elialle.”
Pietarin vielä puhuessa loistava pilvi verhosi heidät ja pilvestä kuului ääni: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa häntä!” Kun opetuslapset kuulivat äänen, he heittäytyivät maahan kasvoilleen suuren pelon vallassa. Mutta Jeesus tuli heidän luokseen, kosketti heitä ja sanoi: ”Nouskaa, älkää pelätkö.” Ja kun he nostivat katseensa, he eivät nähneet ketään muuta kuin Jeesuksen yksin.

Opetus:

Millainen Jeesus meillä on?

Jeesus oli ennen tämän päivän kertomuksen tapahtumia kysellyt opetuslapsilta, mitä ihmiset hänestä sanovat ja mitä opetuslapset ajattelevat kuka Jeesus on. Pietari, Jaakob ja Johannes pääsevät retkelle korkealle vuorelle ja saavat matkalla monta vastausta.
Vuoren huipulla tutun Jeesuksen puusepän vaatteet muuttuvat. Kasvot loistavat kuin aurinko ja vaatteet tulevat valkeiksi kuin valo. Jeesus on erilainen. Jeesus on pyhä. Jeesus on Jumala.

Mooses ja Elia tulevat puhumaan Jeesuksen kanssa. Opetuslapsilla on hyvä olla lähellä Jeesusta ja Pietari keskeyttää keskustelun. Hänellä on niin hyvä olla, että hän haluaisi rakentaa majat vuorelle ja pysyä siellä. Jeesuksen lähellä on hyvä olla.
Jumala ympäröi opetuslapset taivaasta laskeutuvassa pilvessä ja opetuslapset kuulevat Taivaan Isän äänen: Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa häntä! Jeesusta kannattaa kuunnella. Raamatussa sanotaan, että usko syntyy kuulemisesta. Meillekin Jeesuksen kuunteleminen on tärkeää. Missä me voimme kuunnella Jeesusta?

Ääni ja pilvi säikäyttävät opetuslapset, jotka heittäytyvät maahan mahalleen peloissaan. Jeesus koskettaa ja sanoo, ettei tarvitse pelätä. Meillä on Jeesus, jonka kanssa ei tarvitse pelätä. Meillä on Jeesus, joka rakastaa meitä.
Paluumatkalla Jeesus kertoo, että hän rakastaa meitä niin paljon, että kuolee ristillä ja suorittaa meille kuuluvan rangaistuksen, että saamme elää Jeesuksen lähellä tässä elämässä ja ikuisesti taivaassa.

Päivänkysymys:

Millainen Jeesus meillä on?

Rukous:

Rakas pyhä Jumala, auta minua pysymään sinun lähelläsi. Haluan kuunnella sinua, auta minua löytämään hyvä aika ja paikka kiireisinäkin päivinä, että voin kuunnella, mitä sinä haluat minulle puhua. Kiitos, että rakastat minua. Kiitos, että kuolit minunkin syntieni puolesta. Aamen

Toimintaidea:

Kerrataan erilaisten liikkeiden avulla, millainen Jeesus on. Liikkeitä voi jo tehdä opetustuokion lomassa ja kerrata lopussa.

1. Jeesus on pyhä Jumala
(piirretään käsillä iso ympyrä, Jeesuksen kasvot loistavat kuin aurinko)
2. Jeesuksen lähellä on hyvä olla
(piirretään käsillä maja/mökki, Pietari halusi rakentaa majan Jeesukselle)
3. Jeesusta kannattaa kuunnella (laitetaan kädet korvien taakse)
4. Jeesus rakastaa meitä
(silitetään omaa käsivartta, Jeesus kosketti/silitti pelästyneitä opetuslapsia)

Laulut:

Virsi: Herra kädelläsi (virsi 517)

Viisikielinen: Jeesus meitä rakastaa (362), Milloinkaan en käänny pois (358)

Share This