Donkin sunnuntaipyhäkoulu (12.7.2020)

6.7.2020

12.7.2020 Donkin sunnuntaipyhäkoulu (Apostolien päivä) #donkkipyhis

Kohderyhmä: lapset, junnut ja perheet
Aihe: Herran palveluksessa

 

Evankeliumiteksti:
Matt. 16: 13-19

Kun Jeesus oli tullut Filippoksen Kesarean seudulle, hän kysyi opetuslapsiltaan: ”Kuka Ihmisen Poika on? Mitä ihmiset hänestä sanovat?” He vastasivat: ”Toisten mielestä hän on Johannes Kastaja, toisten mielestä Elia, joidenkin mielestä Jeremia tai joku muu profeetoista.” ”Entä te?” kysyi Jeesus. ”Kuka minä teidän mielestänne olen?” Simon Pietari vastasi: ”Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika.”
Jeesus sanoi hänelle: ”Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu.”

 

Opetus:

Maailman tärkein kysymys on tämä: kuka Jeesus on? Sama kysymys joka kysyttiin Simon Pietarilta, kysytään jokaiselta ihmiseltä. Jos olet perheessäsi sinulle on opetettu Jeesuksesta ja Jumalan tahdosta, niin olet monella tapaa onnekas. Kristityt vanhemmat ovat siunaus, jonka monet ymmärtävät vasta aikuisina. On tärkeää kuitenkin muistaa, että Jumala haluaa olla juuri sinun kanssasi tekemisissä, ei vain vanhempiesi tai isovanhempiesi. Hänelle suhde sinun kanssasi on niin tärkeä, että Hän antoi Jeesuksen kuolemaan ristillä sinun puolestasi, että sinä ja Hän voisitte olla yhdessä.

Monet ihmiset eivät tunne Jeesusta. Koulussasi ja kaveripiirissäsi kaikki eivät välttämättä tunne Häntä. Tämän sunnuntain aihe, Herran palveluksessa, muistuttaa että jokainen kristitty on Jumalan palvelija – ei vain pastorit tai pyhäkouluopettajat! Sinutkin on kutsuttu Jumalan valtakunnan työhön. Ole avoin sille, mihin Jumala haluaa kutsua sinua. Ehkä Hän haluaisi että rukoilisit jonkun puolesta? Tai että kertoisit jollekin kaverille Jeesuksesta? Kun puhumme Jeesuksesta, niin me voimme luottaa siihen, että meidän ei tarvitse täydellisesti vakuuttaa ihmistä Hänestä. Jeesus hoitaa sen itse. Evankeliumitekstissä Jeesus itse kertoo, että uskon syntyminen ei tapahdu ihmisestä, vaan Jumalan tahdosta. Usko on Jumalan lahja, jonka me saamme ottaa vastaan.

Evankeliumitekstin loppu on lohduttava ja rohkaiseva. Mitkään tuonelan portit eivät voi kestää Jumalan valtakunnan tulemista. Tässä kannattaa muistaa, että portit eivät liiku, vaan nehän pysyvät paikoillaan. Eli kyseessä ei ole tilanne, että meidän uskovien pitää suojautua Pahan hyökkäyksiä vastaan, vaan Pahan pitää varoa Jeesusta ja Hänen seuraajiaan, jotka voivat murskata kaikki pahuuden linnakkeet.

 

Päivän kysymys:

Miten sinä kuvailisit Jeesusta? Keksi kolme sanaa, jotka kuvaavat Häntä.

 

Rukous:

Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kiitos siitä armosta ja rakkaudesta, mitä olet osoittanut maailmalle. Kiitos Jeesuksen rististä ja tyhjästä haudasta. Siunaa meidän kaikkien kesää, anna sen olla iloinen ja täynnä jäätelöä.

 

Toimintaidea:

Alkuvalmistelu: Kirjotetaan paperilapuille neljän opetuslapsen nimeä: Pietari, Johannes tai Matteus. (voihan lapulla olla kaikki kaksitoista mutta silloin pitää olla jossain luntti josta nimet voi tarkistaa). Jokaista lappua kannatta kirjottaa yhtä monta. Kaikki siirtyvät ympyrään istumaan paitsi yksi joka on aloittaja. Kaikille jaetaan paperi lappu jossa lukee yksi opetuslapsen nimi.

Aloittaja menee ringin keskelle ja huta jonkun opetuslapsen nimen esim ”Johannes”. Ja kaikkien Johannesten pitää vaihtaa paikaa ja leikin aloittaja yrittää saada jonkun muun paikan. Seuraava keskelle jäänyt jatkaa ja huutaa jonkun muun nimen esim ”Matteus” ja kaikki Matteukset nousevat.. Näin jatketaan. Jos keskellä olija huutaa ”Opetuslapsia” jokaisen pitää nousta ja vaihtaa paikkaa.

 

Virsi: 949, 490

Viisikielinen: Jippii

 

kirjoittaja: Toni Kokkonen

Share This