Kevään Donkki-lehden pääkirjoitus

26.1.2024

Kevään 2024 numeron jälkeen Donkki-lehti jää toistaiseksi tauolle. Kiitämme kaikkia lukijoita ja yhteistyökumppaneita näistä vuosista! Saku, Ruut ja Donkki jatkavat seikkailuja kerhoissa, leireillä ja Donkkis Big Night -illoissa ympäri Suomea. Edelleen ilmestyy myös DonkkiPodi ja mietimme myös muita uusia tuulia 🙂 

Julkaisemme tässä kevään 2024 numeron pääkirjoituksen. Lehden voi tilata 7.2. mennessä

sähköpostilla: uusitie@atex.com
tai soittamalla numeroon: 03 4246 2205 / Uuden Tien tilaajapalvelu

Vuonna 1799 Paavoa ahdisti. Hän oli jo nuorena lukenut Raamatun useasti läpi ja tiesi paljon. Mutta jotain puuttui. Paavo kuuli viisaasta sepästä, Jaakosta, ja päätti kävellä yli 200 kilometriä tapaamaan tätä uskovaa miestä kysyäkseen neuvoa. Jaakko vastasi: “Yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki.”

Vuonna 2009 Aleksia ahdisti. Usko kiinnosti häntä, hän kävi seurakunnassa, mutta jotain puuttui. Hän tiesi paljon, mutta ei ymmärtänyt, mihin Jeesusta tarvittiin. Kerran leirillä pappi puhui pääsiäisestä niin, että Aleksikin ymmärsi! Jeesus kuoli ristillä, koska Aleksi (ja ihan jokainen) on tehnyt syntiä, eikä Aleksi (tai kukaan muukaan) pysty sovittamaan pahoja tekojaan itse. Jeesus kärsi Aleksille (ja kaikille muillekin) kuuluneen rangaistuksen, jotta Aleksi (ja jokainen muukin) voisi saada syntinsä anteeksi ja päästä Jumalan luo taivaaseen.

Aleksin kuul… Okei, minähän se olin. Kuultuani tarinan Paavosta ja sepästä palasin muistoissani tuohon leiriin. Kaikesta tiedostani huolimatta, yksi minulta oli puuttunut. Ja sen mukana kaikki. Vaikka meillä olisi kaikki muu kristinuskosta, mutta Jeesus puuttuisi, puuttuisi meiltä kaikki. Ilman Jeesusta usko on turha. Ilman Jeesusta olisi vain sanoma, ei ILOsanoma. Toivon ja rukoilen, että saisit sen saman ahaa-elämyksen ja hehkulampun syttymään pääsi päällä.

“Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi.” (Room. 3:23-24)

 

Aleksi Soininen
Donkki-lehden päätoimittaja

Soininen Aleksi

juniorityön tapahtumakoordinaattori, SEKL, valtakunnallinen juniorityö, junnuleirit, Donkki-lehden päätoimittaja

aleksi.soininen@sekl.fi

+358 44 970 3140

Share This