Donkin sunnuntaipyhäkoulu (14.6.2020)

8.6.2020

14.6.2020 Donkin sunnuntaipyhäkoulu

2. Sunnuntai helluntaista: Katoavat ja katoamattomat aarteet #donkkipyhis
Kohderyhmä: lapset, junnut, perheet

 

Evankeliumiteksti:
Matt. 13: 44–46

”Taivasten valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre. Kun mies löysi sen, hän peitti sen uudelleen maahan, ja sitten hän iloissaan myi kaiken minkä omisti ja osti sen pellon. ”Taivasten valtakunta on myös tällainen. Kauppias etsi kauniita helmiä. Kun hän löysi yhden kallisarvoisen helmen, hän myi kaiken minkä omisti ja osti sen.”

 

Opetus:

Jeesus kertoo Raamatussa paljon erilaisia vertauksia. Tosi usein vertaukset liittyvät siihen, millainen taivasten valtakunta on. Siitä ei voi kertoa yhdellä, selkeällä tavalla. Me emme voi ymmärtää taivasten valtakuntaa kunnolla, ennen kuin päästään itsen näkemään ja kokemaan se. Siksi Jeesus kertoo siitä monenlaisia vertauksia.
Monet vertaukset taivasten valtakunnasta kertovat rikkaudesta. Se on jotakin tosi arvokasta. Usein Jeesus oikein korostaa sitä, että tässä maailmassa olevat rikkaudet on ihan turhaa sen rinnalla. Taivasten valtakunnasta kerrotaankin Raamatun viimeisessä kirjassa, Ilmestyskirjassa, että siellä on kultaiset kadut ja kaikkein arvokkaimman jalokivet koristaa sitä. Ilmestyskirjan kuvaus taivasten valtakunnasta on myös eräänlainen vertaus. Täältä me emme voi viedä mitään mukaamme sinne. Siksi onkin aika turhaa yrittää kerätä omaisuutta tänne maanpäälle.
Jeesuksen vertauksissa kuitenkin taivasten valtakunnasta kerrotaan myös tämän maailman rikkauksien kautta. Nuo kaksi ihmistä Matteuksen evankeliumin kohdassa olivat valmiita luopumaan kaikesta muusta omaisuudestaan, että saisivat sen, mitä he pitivät kaikkein arvokkaimpana. Taivasten valtakunta on kaikkia maailman asioita arvokkaampi juttu. Taivasten valtakunnan avaimet ovat Jeesuksen käsissä. Häntä seuraamalla taivasten valtakunta on meillä edessäpäin odottamassa. Siksipä usko Jeesukseen on kalliimpi asia, kuin mitkään muut asiat maailmassa. Jeesus on lahjoittanut meille anteeksiantamuksen ja ikuisen elämän taivaassa.

 

Päivän kysymys:

Mitä sellaista Jeesus voi antaa, mitä rahalla ei voi ostaa?

 

Rukous:

Jeesus, kiitos siitä, että olet kertonut meille taivasten valtakunnasta monenlaisin vertauksin. Me emme ihan ymmärrä, mitä kaikkea niillä tarkoitat, mutta kiitos, että sinuun uskomalla me pääsemme perille katsomaan, mitä kaikkea olet vertauksillasi tarkoittanut. Auta meitä luottamaan siihen, että sinä pidät meistä huolen ja johdatat meitä taivaan kotiin. Aamen.

 

Toiminnallinen idea/leikki:

Voitte miettiä yhdessä omia vertauksia taivasten valtakunnasta, joissa taivasten valtakunnan arvokkuutta verrataan tämän maailman rikkauksiin. Millaisia vertauksia keksitte?

 

Laulut:

Virsikirja: En tahdo Herrastani (293)
Viisikielinen: Olen kuullut: on kaupunki tuolla (393), Onpa taivaassa tallella lapsillekin (387)

 

kirjoittaja: Markus Korri

Share This