Donkin sunnuntaipyhäkoulu (24.5.2020)

20.5.2020

(HUOM! Perheen sunnuntain ajankohta on seurakunnan itsensä päätettävänä ajankohtana touko-marraskuun aikana).

24.5.2020 Donkin sunnuntaipyhäkoulu, perheen sunnuntai

Kohderyhmä: lapset, junnut ja perheet

Aihe: Perhe, Jumalan luomislahja

 

Teksti: Matt. 12: 46-50

Jeesuksen vielä puhuessa väkijoukolle hänen äitinsä ja veljensä olivat tulleet paikalle. He seisoivat ulkona ja tahtoivat puhua hänen kanssaan. Joku tuli sanomaan Jeesukselle: ”Äitisi ja veljesi ovat tuolla ulkona ja haluavat puhua kanssasi.” Mutta Jeesus vastasi sanantuojalle: ”Kuka on äitini? Ketkä ovat veljiäni?” Hän osoitti kädellään opetuslapsiaan ja sanoi: ”Katso tässä ovat minun äitini ja veljeni. Jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini.”

 

Askartelu:

Piirretään puu, jossa on neljä juurta, runko ja oksia. Lapset saavat kirjoittaa juuriin niitä isovanhempien nimityksiä, joita kotona käyttävät (mummi, isoäiti, mummo, vaari, ukki jne). Runkoon kirjoitetaan äiti ja isä. Oksiin omat ja sisarusten nimet. (voi myös kirjoittaa lemmikkien nimiä)

 

Opetus:

Kun Jumala loi ihmisen, hän loi miehen ja naisen ja antoi heille kehotuksen saada lapsia. Näin syntyi perhe ja koti. Me olemme syntyneet erilaisiin koteihin. Joissakin perheissä on monta lasta, joissakin ehkä yksi tai kaksi. Joissakin ei ole lapsia ollenkaan. Jossakin vanhemmat ovat eronneet. Mutta koti on aina tärkeä. Miettikääpä, mitä kotona tehdään? Miksi tarvitsemme kodin ja perheen?
– rakkaus
– turvallisuus
– yhteiset ruokahetket
– pidetään huolta toisistamme
– tehdään yhdessä kodin askareita
jne.

Koti ja perhe on suuri rikkaus elämässä, se on Jumalan lahja meille. Kodissa on tärkeää kunnioittaa toinen toistaan. Seurakuntaa verrataan Raamatussa perheeseen. Jumalanpalvelus ja pyhäkoulu ovat Jumalan perheväen juhlia.

Jeesuksen isä on Taivaan Isä. Vaikka Jeesuksella oli perheessään veljiä ja siskoja, hän nimitti opetuslapsiaan omiksi sisarikseen ja veljikseen. Jeesus sanoi: ”Jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini.” Toistetaanpa tämä Jeesuksen sana yhdessä:
”Jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini.”

Eikö ole ihmeellistä! Mekin saadaan olla Jeesuksen sisaruksia.

 

Rukous: Kiitos, Taivaan Isä, että olet ottanut meidätkin perheeseesi. Siunaa kotejamme ja perheitämme. Siunaa äitiä ja isää, siunaa siskoja ja veljiä. Auta meitä rakastamaan ja kunnioittamaan toisiamme. Jeesuksen nimessä Aamen.

 

Laulut: virsi 471 Hyvä Jumala, kiitän kodista
Viisikielinen 374 Jumalan kämmenellä

 

kirjoittaja: Anja Yletyinen

 

Share This