Donkin sunnuntaipyhäkoulu (10.5.2020)

8.5.2020

10.5.2020 Donkin sunnuntaipyhäkoulu

Kohderyhmä: lapset, junnut ja perheet
Aihe: Taivaan kansalaisena maailmassa
Päivän teksti on Johanneksen evankeliumista luvusta 17 jakeet 6 – 10. Siinä Jeesus rukoilee Taivaan Isää näin:
”Minä olen ilmoittanut sinun nimesi niille ihmisille, jotka valitsit maailmasta ja annoit minulle. He olivat sinun, ja sinä uskoit heidät minulle. He ovat ottaneet omakseen sinun sanasi ja tietävät nyt, että kaikki, minkä olet minulle antanut, on tullut sinulta. Kaiken sen, minkä olet puhuttavakseni antanut, minä olen puhunut heille, ja he ovat ottaneet puheeni vastaan. Nyt he tietävät, että minä olen tullut sinun luotasi, ja uskovat, että sinä olet minut lähettänyt.
Minä rukoilen heidän puolestaan. Maailman puolesta minä en rukoile, vaan niiden, jotka sinä olet minulle antanut, koska he kuuluvat sinulle. Kaikki, mikä on minun, on sinun, ja mikä on sinun, on minun, ja minun kirkkauteni on tullut julki heissä.”
Opetus:

Oletteko kuulleet kaksoiskansalaisuudesta? Joillakin Suomen kansalaisilla on kansalaisuus myös toisessa maassa, vaikka Yhdysvalloissa. Sellaisella ihmisellä on kaksi passia, tuon toisen maan passi ja Suomen passi.

Entä muistatteko Mooses-vauvan, josta kerrotaan Raamatussa? Egyptin faarao oli antanut julman käskyn, että kaikki Egyptissä asuvien israelilaisten poikavauvat pitää surmata, ettei Israelin kansa kasvaisi liian voimakkaaksi. Hän siis pelkäsi Israelin kansaa, koska Jumala oli israelilaisten kanssa. Mooseksen äiti oli laittanut Mooses-vauvan kaislakoriin Niilivirtaan sillä hän luotti että Jumala voisi varjella suloisen Mooses-vauvan. Faaraon tytär olikin löytänyt hänet ja ottanut hänet omaksi lapsekseen.

Kun Mooses kasvoi isommaksi faaraon hovissa, hän sai tietää, ettei hän ollutkaan prinssi, siis faaraon tyttären poika. Hän olikin israelilaisperheen lapsi. Ja kun Mooses kasvoi aikuiseksi, hän tajusi, ettei Egypti ollut hänen oma kotimaansa, vaikka hän olisi hovissa saanut elää ylellistä prinssin elämää. Jumala kutsui hänet vapauttamaan Israelin kansan Egyptin orjuudesta.

Kun me uskomme Jeesukseen, mekin olemme oikeasti Taivaan kansalaisia, vaikka elämmekin täällä maan päällä ja olemme Suomen kansalaisia. Jeesus on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä. Saamme elää Jumalan lapsina ja turvautua Häneen. Jos meitä pelottaa joku asia, saamme pyytää apua Taivaan Isältä. Me saamme jutella Jeesukselle rukouksessa asioitamme ja kiittää häntä kaikesta. Ja lopuksi meitä odottaa ihana Taivaan valtakunta, jonne Jeesus on mennyt edeltä valmistamaan meille paikan.

Rukous: Kiitos Jeesus, että olet kutsunut meidätkin Taivaan kansalaisiksi. Siunaa elämäämme täällä maan päällä. Auta pysymään Sinun omanasi. Siunaa kotiamme ja kavereitamme ja kaikkia maailman ihmisiä. Aamen.

Toimintaidea: Tehdään Taivaan kansalaisen passi: varaa A5 kokoisia papereita. Paperi taitetaan puoliksi. Etusivulle PASSI. Sisäsivulle lapsi saa piirtää oman kuvan ja kirjoittaa nimensä. Kastettu Jumalan lapseksi ja Taivaan kansalaiseksi. Takasivulle: ”Älä pelkää. Minä olen sinut lunastanut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut. Sinä olet minun.” (Jes. 43:1)

Laulut:
Virsi 484 Totuuden Henki, johda sinä meitä
Virsi 498 Nyt kulkee halki korpimaan

Kirjoittaja: Anja Yletyinen

Share This